100 spôsobov ako ušetriť


Nová banka ZUNO spustila prevádzku

01.03.2011 21:46

BRATISLAVA, 6. december 2010 – ZUNO, nová direct banka skupiny Raiffeisen Bank International (RBI), spustila prevádzku na Slovensku. To je prvou krajinou v regióne strednej a východnej Európy, kam ZUNO plánuje v blízkej budúcnosti expandovať. ZUNO BANK AG je súčasťou jednej z popredných bankových skupín v regióne a zároveň najväčšej bankovej skupiny v Rakúsku.

Prostredníctvom ZUNO chce banková skupina Raiffeisen Bank International podchytiť narastajúci segment moderných, prevažne internetovo zdatných ľudí. Na rozdiel od iných bánk v skupine RBI sú cieľovou skupinou ZUNO predovšetkým ľudia, ktorí na komunikáciu s bankou využívajú primárne internet a len zriedka navštevujú pobočky

"ZUNO je vhodným doplnkom k našej existujúcej sieti takmer 3.000 pobočiek v strednej a východnej Európe a potvrdením nášho záujmu o tento región. Od tohto nového online projektu si v dlhodobom horizonte sľubujeme najmä nárast objemu vkladov,” povedal Herbert Stepic, CEO Raiffeisen Bank International a predseda dozornej rady ZUNO BANK AG. 

ZUNO prináša nový pohľad na poskytovanie bankových služieb. “Povedali sme si, že bankovníctvo sa dá robiť jednoduchšie a zaujímavejšie. Tento prístup sa premieta do produktov, ich využívania, ako aj do komunikácie s klientom. Sme snáď prvou bankou, ktorá priznáva, že v živote sú dôležitejšie veci ako banka. Z prieskumov našej cieľovej skupiny vyplýva, že najlepšia banka je pre nich taká, ktorá ich neoberá o čas a ktorú takmer ani nevnímajú. ZUNO je pre ľudí, ktorí chcú jednoduché bankovníctvo,” uviedol na tlačovej konferencii v Bratislave predseda predstavenstva ZUNO BANK AG András Hámori.

ZUNO sa na začiatku zameria na získavanie nových klientov prostredníctvom vkladových produktov. Direct banka spúšťa svoju prevádzku s ponukou, ktorá zahŕňa bežné účty s debetnou kartou, sporiace účty a vklady. ZUNO plánuje priebežne dopĺňať produktové portfólio podľa preferencií svojich klientov. Dnes si klienti ZUNO môžu vybrať z dvoch možností. Prvou je tzv. “pay as you go” model, určený prevažne ľuďom, ktorí chcú v ZUNO hlavne sporiť. Na druhej strane “pre-paid” model je vhodný pre klientov, ktorí uskutočňujú väčšie množstvo transakcií. V oboch prípadoch môže klient ZUNO získať účet za 0 €. Navyše, zostatok na sporiacom účte môže byť automaticky prepojený so zostatkom na bežnom účte. To klientom umožní flexibilitu vo využívaní peňazí a zároveň zabezpečí ich lepšie zhodnocovanie.

„Nesľubujeme nulové poplatky pri všetkých službách, ale naši klienti budú môcť veľmi jednoducho získať účet za 0 €,” povedala riaditeľka slovenskej pobočky ZUNO Dana Kondrótová. „Vďaka tomu, že sme direct banka a nevyužívame nákladnú sieť pobočiek, sú naše prevádzkové náklady omnoho nižšie ako pri tradičných bankách. Tým budeme schopní ponúknuť nielen nízke alebo dokonca nulové poplatky, ale

vždy aj „top“ úrokové sadzby. Je pre nás dôležité plniť svoje sľuby. Chceme preto priniesť dlhodobo stabilnú ponuku bez nepríjemných prekvapení,“ dodala.

Napriek svojmu online modelu bude ZUNO dostupné pre svojich klientov v prípade potreby aj fyzicky.

A to prostredníctvom zastúpenia “ZUNO ZÓNA” v nákupnom centre Eurovea v Bratislave a ďalších dvoch, ktoré banka čoskoro otvorí v Žiline a Košicach.

Súvisiace články:

Aké účty ponúka ZUNO banka?

Porovnanie poplatkov na účtoch ZUNO BANK a mBANK

Nová možnosť zárobku: Jednoducho a bez kvalifikácie

Zadarmo kniha: Ivo Toman - Motivace zvenčí je jako smrad

 

—————

Späť