100 spôsobov ako ušetriť


Ako ušetriť na životnom poistení

31.10.2010 06:35

Asi každý z nás ma životné poistenie. Niektorý jedno a iný za viac. Vo všetkých poisťovniach výška platby závisí od lehoty platenia. To znamená ako často platíte,či mesačne, štvrťročne, polročne alebo ročne. Podľa toho máte nastavenú výšku vašej platby. Štandardne je to tak, že pri mesačnej platbe za tú istú ochranu ako pri ročnej platbe platíme rádovo o niekoľko percent viacej. V prípade mojej zmluvy rozdiel medzi mesačnou a ročnou platbou tvorí 8%. To je dosť veľký rozdiel, na to aby sme platili mesačne, veď ktorá banka vám dnes poskytne zhodnotenie vašich investicii o 8%?

TIP

Pozrite sa na svoje zmluvy o životnom poistení a zrátajte si koľko ročne zaplatíte na životnom poistení. Budete prekvapený koľko peňazí môžte ročne ušetriť, len na tom že zmeníte lehotu platenia z mesačnej platby na ročnú.

PRIKLAD

Máte dve životné poistenia jedno v Kooperatíve, kde platíte 15 eur mesačne a druhé v Allianz Slovenskej poisťovni, kde platíte 50 eur mesačne. Keď to zrátate, tak mesačne na životnom poistení zaplatíte 65 eur, čo ročne predstavuje čiastku 780 eur. Ak zmeníte platbu máte šancu ušetriť 8% z toho čo dnes platíte to je 62,4 eur.( Uspora= 780 - (780 x 8%))

pošli na vybrali.sme.sk

 SÚVISIACE ČLÁNKY

Ako ušetriť na prevodoch do poisťovne

Nenechajte sa oklamať finačným poradcom

Ušetrite na hypotéke I. - fixácia

Ako ušetriť na poplatkoch v Tatra banke

—————

Späť


Anketa

Akú známku by ste pridelili článku"Ako ušetriť na životnom poistení" (1-najlepšia, 5-najhoršia)

1
(109)
26%

2
(85)
20%

3
(79)
19%

4
(74)
17%

5
(77)
18%

Celkový počet hlasov: 424


Diskusná téma: Ako ušetriť na životnom poistení

Neboli nájdené žiadne príspevky.